OM OSS

Magdansen är bland de äldsta dansformerna som finns än idag

Historiskt sett har magdansen alltid varit en viktig del av arabiska kulturen. En av de äldsta sociala danserna i Mellanöstern och Nordafrika kallas för Raks Beledi, på arabiska "folkdans" eller "dans för landet ". Det finns olika teorier bakom magdansens historia. En av dessa teorierna är att det togs fram som fysisk terapi för kvinnor inför barnafödseln samt för tiden efter förlossningen. Rörelserna hjälper till att lätta på spänningar i höfterna, mjuka upp lederna, stärka musklerna och skapa en bättre hållning.


MAGDANSCENTER FUNGERAR SOM EN DANSSKOLA OCH HAR SITT FOKUS I VÄLMÅENDE

Vi strävar efter en god sammanhållning genom att sprida glädje och positivitet! Vi hjälper medlemmarna att från grundnivå lära sig allt dem behöver för att kunna utvecklas vidare  i denna fantastiska konstform. Instruktörerna som hyrs in lär ut främst egyptiskt stil och ibland håller dem klasser i den libanesiska stilen. Vi ordnar även workshops under året med olika teman.  Hos oss känner man sig sedd och hörd och får ett personligt bemötande. 
Föreningen är väl etablerat och har många nöjda medlemmar. Varje termin anordnar vi dansuppvisningar eller middagar för våra medlemmar så att de kan umgås, visa vad de har lärt sig, äta god orientalisk mat samt mingla och dansa loss tillsammans.

Föreningen fungerar som en dansskola för att medlemmarna ska kunna välja att gå på kontinuerliga magdanskurser som de kan utvecklas vidare i. Vi har schema för varje termin. Medlemsavgiften är inkluderat i terminsavgiften och alla intäkter som kommer in går till att utveckla föreningen och betala föreningens utgifter. 

Vårt syfte är att sprida kunskap om den orientaliska kulturen genom konst samt bygga broar mellan kvinnor och män med olika åldrar och bakgrunder. 
Hos oss är alla välkomna! 

Belly dancers with scarfs

INSTRUKTÖRER

Våra talangfulla instruktörer

Bild på Donya

Donya

Är en utav Sveriges mest bokade magdansöser med flera års erfarenhet inom showbranchen.

Hon uppträder aktivt på olika typer av evenemang både inrikes och internationellt, har över tio års erfarenhet som koreograf och pedagog samt ett brinnande intresse för att utvecklas vidare i denna fantastiska konstform.

Som lärare är hon uppskattad för sina energirika lektioner samt hennes pedagogiska upplägg och nedbrytning av rörelserna. Jazz, streetdance och salsa är bland andra dansstilar som hon har dansat i tidig ålder.

Bild på Emma

Emma

Emma har över tio års erfarenhet som showartist och koreograf inom orientalisk dans. Hon ...

Emma har över tio års erfarenhet som showartist och koreograf inom orientalisk dans, men hon tog sin första magdansklass redan som 14-åring och förälskade sig då snabbt i dansformen. Under åren har hon utbildat sig inom de olika stilarna hos flera internationellt kända lärare och artister. 

Emma var tidigare en del av dansgruppen Tamally Bellydance Group, som uppträdde regelbundet på festivaler, konserter, fester och andra tillställningar, samt producerade egna shower. Våren 2018 var hon också med på den första europeiska turnén med Bal Anat – världens äldsta orientaliska dansföreställning. 

Under sina klasser fokuserar Emma mycket på muskelarbetet och att bryta ner rörelserna på ett pedagogiskt sätt. Hon anser att det alltid finns nya saker att lära sig och förmedlar det till sina elever genom att utmana dem under lektionerna. Men främst har hon stort fokus på det viktigaste av allt – att det ska vara roligt. 

Bild på Jasmina

Jasmina

Jamina är en aktiv soloartist, instruktör, koreograf som uppträder regelbundet på ...

Jamina är en aktiv soloartist, instruktör, koreograf som uppträder regelbundet på några av de mest kända libanesiska restauranger och nattklubbar i Stockholm och Uppsala med flera shower i veckan. Internationellt har Jasmina uppträtt i bland annat Serbien, Malta och Polen.

Hon har undervisat i magdans sedan 2011 och har goda kunskaper inom dem olika stilarna. Hon håller i fartfyllda klasser med ett högt tempo samtidigt som hon bryter ner tekniken och lär ut koreografier på ett pedagogisk sätt. Jasmina arbetar även som instruktör i Zumba® och AfHo® med flera pass i veckan runt om i Stockholm.

Bild på Amina

Amina

Amina är en populär fitnessinstruktör och skapare av Jallabina Workout. Innan ...
Amina är en populär fitnessinstruktör och skapare av Jallabina Workout. Innan Jallabina har hon lång erfarenhet som instruktör för Zumba Fitness, där hon höll klasser och utbildade instruktörer vid evenemang och mässor över hela världen, inklusive den officiella Zumba Instructor Convention i USA. Amina har en utbildning från SAFE Educations i Sverige.