Magdanscenter

Orientalisk magdans från Libanon & Egypten

Om oss

Om oss

Magdanscenter är en förening som jobbar för att sprida den orientaliska kulturen, göra allmänheten mer medvetna om magdansens ursprung och fysiska fördelar. 

Magdansen är bland de äldsta dansformerna som finns än idag. Den togs fram som fysisk terapi för kvinnor inför barnafödseln samt för tiden efter förlossningen. Tanken var att man ska lätta på spänningar i höfterna, öppna upp kroppen, mjuka upp lederna och starka musklerna.
Magdanscenter har sitt fokus i välmående, vi strävar efter systerskap, sammanhållning och positivitet. Föreningen är väl etablerat och har många nöjda medlemmar.
Varje termin anordnar vi shower eller middagar  för medlemmarna så de kan umgås, visa vad de har lärt sig, äta god orientalisk mat samt mingla och dansa loss tillsammans.

Föreningen fungerar som en skola för att medlemmarna ska kunna välja att gå på kontinuerliga magdanskurser som de kan utvecklas vidare i.
Vi har schema för varje termin, man betalar en avgift som fungerar som medlems avgift för hela terminen.
avgiften som betalas går till att utveckla föreningen, köpa in magdans kläder och redskap som medlemmarna kan använda vid behov.

Vi välkomnar alla kvinnor och tjejer i alla åldrar och former för att komma och dansa magdans med oss, även män är välkomna!